Пещера Проходна (втори опит)

От първия опит снимки, няма да показвам. Всичко се случи на един фирмен тим билдинг и аз в бързината реших, че зуум обектив не ми е нужен и като пич си отидох с една 50-ка и 85-та на 1.8 (толкова за бързият ми ум и глупост ).

Втория опит бе по сполучлив ( сега имам желания за снимам със Samyang 12mm ). Пътят, не е лош даже си е прелест в сравнение с други места.  Просто не трябва да блеете като мен по канараците, каменните кариери и „странните“ места. Първия път влязох през северния вход минавайки близо до хижата по една доста трънлива и ронлива стръмна пътека.
Този път влязох през южния като паркирах на 50м пред входа. Понеже беше ранна пролет, нямаше много хора, една групичка с бус ( пристигнаха под звуците на Judas Pries ). Ние и две семейства англичани ( мисля, че ни преследваха по всички места, които ходих ме ).
Времето беше повече от подходящо. Има много пространство, но пак изпитах нуждата от широк обектив 10 или 12 мм.

Очите на пещера проходна от пътеката

Има достатъчно светлина, но ако имате статив, ще е много по добре. Има повече места за позициониране и кадриране от Деветашката пещера. В пещерата имаше и две групи скални катерачи ( и при двете ми посещения повечето бяха чужденци ). Имам желание да направя нощни снимки, но ще трябва да се подготвя по добре и да избера пълнолуние или близка фаза на луната.

Още снимки може да разгледате в Галерия Природа

Вашият коментар