Деветашката пещера

Деветашката пещера, там където ще усетите остра нужда от широк обектив, ще си припомните момента в който сте казали “ … – на мен широко не ми трябва? За какво ми е ?… аз обичам еди каква си фотография, фен съм на не знам какво си … имам си програма за панорами /RAM-а никога не стига/. Имам си panorama mode на апарата /не става, така както си го мислиш/ … “ та накрая хлъц. Да имаш и статив в колата, но да те до мързи да го вземеш … леймърска работа 🙂

Цветна пещерна фотография

С подръчни средства, високо ISO, китовия Sony E 18-55mm f/3.5-5.6 oss и |любимият| ми Panorama mode на Sony. Нахълтах бодро, смело и със самочувствието на фотограф и … о, чудо неземно, пещерата много ми хареса с мащабността и красотата си. В един момент, не знаех какво по напред да снимам и исках този широк обектив и се лутах в настройки и опити за панорами, като войник със счупен нож в разгара на ръкопашна битка … импровизирах и дотам. Излязох от битката победен и сломен. Работата отива към роман и се спирам.
Ако се отиде сутрин или привечер мисля ще е най добре, късния следобед все още не е добре за снимки. За съжаление имаше много торбички и боклуци и някой кадри ще си остана само за мен. Определено в горната част където са били резервоарите, може да се сътвори хорър филм.

Пещерна фотография

Има си рекичка и в подходяща позиция и светлина би се получило нещо доста приятно … аз лично не останах доволен от опита си за снимка, но ще си затворя очите. Много исках хоризонтална панорама от високата част обхващаща всички прозорци с някаква прилична динамика. За съжаление не бях технически подготвен и доста подцених снимането в пещери за пореден път. Успех на следващите фотографи и не забравяйте статив и широк обектив.

Още снимки може да разгледате в Галерия Природа

Вашият коментар